Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowy torcik

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twróg 50 dag
białka jaj 10 sztuk
cukier 20 dag
masło 12,5 dag
mąka pszenna 10 dag
skórka z cytryny 2 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
rodzynki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Serowy torcik

Twaróg utrzeć na puch, Podczas ucierania dodać do niego sztywną pianę ubitą z 5 białek, cały cukier, miękkie masło roślinne, startą skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszać i dodać do nich mąkę pszenną, rodzynki i pozostałą piane z białek. Masę lekko wymieszać, aby białka nie opadły i przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blachy. Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni przez około 45- 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.03.2014 10:13
bardzo dobry
RenataZ-et 29.09.2013 22:51
uwielbiam takie serniki
ankaryba 26.08.2013 09:02
jaki fajny :-)
IKrakowianka 21.04.2013 21:25
moje smaki
rakow2
rakow2 06.04.2011 15:43
super
Krzysztof42 10.09.2010 15:51
uwielbiam takie słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak