Sposób przygotowania

Twaróg utrzeć na puch, Podczas ucierania dodać do niego sztywną pianę ubitą z 5 białek, cały cukier, miękkie masło roślinne, startą skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Wszystkie składniki wymieszać i dodać do nich mąkę pszenną, rodzynki i pozostałą piane z białek. Masę lekko wymieszać, aby białka nie opadły i przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blachy. Ciasto należy piec w piekarniku nagrzanym do 180- 200 stopni przez około 45- 50 minut.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam takie słodkości
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    moje smaki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    jaki fajny :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam takie serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !