Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1 kg
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 4 łyżki
jajko 2
szczypta soli

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę następie dodać pozostałe składniki i dokładnie zagnieść ciasto. Następnie formować małe kluski i w każdym zrobić niewielkie wgłębienie. Gotować ok.. 3-5 minut od momentu wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 15.10.2011 21:24
pycha
Wacław 21.07.2011 08:45
lubie takie,pycha
aginaa 24.08.2010 11:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak