Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta z szynką, szpinakiem i fetą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
mleko 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
szynka 100 g
feta 100 g
szpinak świeży 100 g
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku

Porada

Na koniec można doprawić słodką papryką

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta z szynką, szpinakiem i fetą

Kroki postępowania

1
Czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić posiekany czosnek razem z umytym i osuszonym szpinakiem. Smażyć ok. 2 min.
Całość rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia (Ok. 20-22 cm).
Krok 1 - Fritatta z szynką, szpinakiem i fetą foto
2
Jajka roztrzepać z mlekiem.
Doprawić solą i pieprzem.
Dorzucić pokrojony szczypiorek i pokrojoną w kostkę szynkę.
Krok 2 - Fritatta z szynką, szpinakiem i fetą foto
3
Masę jajeczną wylać na szpinak.Posypać pokrojoną w kostkę fetą.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-17 min.
Podawać pokrojoną w trójkąty z dowolną surówką.
Smacznego!
Krok 3 - Fritatta z szynką, szpinakiem i fetą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 26.04.2016 11:05
Apetyczna propozycja
Wafelek2601 26.04.2016 10:21
Bardzo dobra
Iwusia 25.04.2016 23:47
ale pyszności
MAR3STA 25.04.2016 23:40
Pożywna kolacja
Goya 25.04.2016 23:07
ostatnio mam fazę na szpinak, chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak