Sposób przygotowania

Brzoskwinie obieramy ze skórki usuwamy pestki a miąższ kroimy na kawałki. Masło stop, przestudź. Do wysokiej miski wbij jajka, dodaj jogurt i zmiksuj. Ciągle mieszając dolewaj masło. Dosyp cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dobrze uubij mikserem. Masę wymieszaj z mąką. Do ciasta dodaj brzoskwinie. Tortownice posmaruj masłem i bułką tartą. Napełnij ciastem wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp 175 st. Piecz przez godzinę. Wystudz. Ostroznie wyjmij z tortownicy i oprosz cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    Apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !