Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburgery

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 600 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
kajzerki 15 szt
sałatka do hamburgerów

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery

Mięso wymieszać razem z bułką tartą, jajkami, solą i pieprzem do smaku.
Wyłożyć blachę papierem do pieczenia.
Z przygotowanego mięsa formować 15 kulek, następnie spłaszczyć tworząc okrągłe placuszki i układać na przygotowanej blaszce.
Kotlety na hamburgery piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut.
Po tym czasie na kratkę ułożyć przekrojone w poprzek bułki i wstawić do piekarnika na 3-4 minuty.
Wyjąć z piekarnika bułki i kotlety.
Na połówkę bułki położyć kotlet, na kotlet sałatkę do hamburgerów i przykryć drugą połówką bułki.
Możemy dać też po listku sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 06.03.2012 14:03
mniam
cukiereczek 24.02.2012 08:20
domowe najlepsze
eli_555 21.11.2010 22:17
pychota
kasiurek 09.09.2010 08:53
o tak pychota!
SmakolykiJoanny 07.09.2010 08:41
a kto ich nie lubi:)
iwa643 06.09.2010 16:32
dobre buły
Lidia11 06.09.2010 11:43
dawno nie robiłam
Misiek1 28.08.2010 16:27
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak