Sposób przygotowania

Porzeczki umyć i oberwać szypułki.
Porzeczki wrzucić do garnka, włączyć gaz i smażyć około 10 minut.
Dodać cukier i dalej smażyć od czasu do czasu mieszając.
Po około 15 minutach dodać żelfix i dokładnie wymieszać.
Zagotować na małym ogniu i smażyć 5 minut.
Gorący dżem przełożyć do wygrzanych słoików, szczelnie zamknąć, ustawić w chłodnym i ciemnym miejscu.
Dżemu nie musimy pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię na chleb,do ciasta itd.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    uwielbiam takie dżemy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !