Sposób przygotowania

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Seler naciowy kroimy drobno i podsmażamy na odrobinie oleju w garnku. Dodajemy do niego pokruszony ser plesniowy (np. lazur). Jak ser sie rozpuści dodajemy pokrojone w plasterki oliwki (powinno być więcej czarnych niż zielonych) i marynowany pieprz(kilkanascie zarenek). POtem dodajemy pokruszone orzechy. Dodajemy śmietanę, cały czas mieszając, wrzucamy posiekaną bazylię i doprawiamy do smaku suszonymi ziołami, solą i pieprzem.
Jak sos jest gotowy, to wsypujem do garnka z sosem ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Mjami mjami :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;) pysznę;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !