Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na masełku na złoty kolor. Kiełbasę obrać ze skórki, pokroić w kostkę i przysmażyć na tłuszczu, żeby się zrumieniła. Cukinię obrać, oczyścić z nasion i też pokroić w kostkę. Gdy cebula będzie gotowa, dać ją do garczka, następnie cukinię i kiełbasę, podlać to wszystko wodą (nie za dużo) i dusić pod przykryciem. Gdy zrobi się już dużo wody, ściągnąć przykrywkę i gotować bez niej. Gdy cukinia będzie taka średnio miękka dodać pokrojoną w paski paprykę, dodać ulubione przyprawy, a na sam koniec pomidory (papryka musi być miękka żeby można było je dodać). Gotować tak chwilkę. Najlepsze jest jak woda prawie w całości wyparuje i zrobi się taki gęsty \"sosik\".

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    muszę to zrobić, na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !