Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z soczewicy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 250 g
passata pomidorowa 350-400 g
włoszczyzna
pomidory w puszce 1 opakowanie
bulion warzywny 1,5 l
oliwa 1 łyżka
kolendra garść świeżej
sól
pieprz
sos sojowy
kminek 1 łyżeczka opcjonalnie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z soczewicy

Przygotować garnek z grubym dnem, rozgrzać oliwę. Włoszczyznę pokroić w małą kostkę wrzucić do garnka i dusić pod przykryciem ok. 5 minut, mieszając co jakiś czas. Wlać bulion warzywny, dodać przyprawy oraz pokrojone pomidory z puszki. Gotować ok. 10 minut, dodać passatę pomidorową. Po ok. 15 minutach gotowania całość zmiksować w blenderze. Dodać opłukaną soczewicę i gotować ok. 10 minut, aż soczewica zmięknie. Doprawić solą i pieprzem oraz świeżą kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 23.04.2016 13:03
Pyszności :)
Barbara13 22.04.2016 23:34
ciekawa zupka
Monika-twin 22.04.2016 21:34
Smaczna i zdrowa
Beatris 22.04.2016 16:38
Zupka wygląda niezwykle apetycznie:) Z chęcią przygotuję taką u siebie w domu... Zastanawia mnie tylko ta fasolka widoczna na zdjęciu (w składnikach jej brak), czy to konserwowa biała i czerwona, dodać ją pod koniec gotowania razem z zalewą czy odsączoną?
Agnieszka-87-25 22.04.2016 14:29
bardzo dobra
anka1988 22.04.2016 13:45
to musi być smaczna zupa
Franciszek 22.04.2016 13:37
pięknie podana
agaK. 22.04.2016 13:35
Nie jadłam nigdy więc nie będę oceniać ale chętnie bym spróbowała.
bertpvd 22.04.2016 12:41
piękne zdjęcia i świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak