Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka wieprzowa

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka wieprzowa 2 kg
sok z pomarańczy 1 szklanka

Marynata

Przyprawa do mięs Prymat 3 łyżki
olej rzepakowy 1/2 szklanki
czosnek 3 ząbki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka wieprzowa

Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, natrzeć nią mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Karkówkę obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać sokiem z pomarańczy i piec pod przykryciem 2,5 godziny w temperaturze 180°C, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 20.04.2016 19:02
pyszne miesko
Maridka19 20.04.2016 17:30
Ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak