Sposób przygotowania

1. Marchew pokroić w ukośne plasterki i wrzucić na 3 minuty do osolonej wrzącej wody.
2. Cebulę pokroić w ósemki, paprykę dowolnie.
3. Kurczaka pokroić w kawałeczki, zamarynować w oleju + sok z cytryny + curry + czosnek, odstawić na godzinkę.
4. Każdy kawałek kurczaka zawinąć w połowę plasterka boczku.
5. Nadziewać po 3 kawałki mięsa, przekładane warzywami.
6. Doprawić sola i pieprzem.
7. Smażyć przez 10 min, często obracając.
8. Podawać z różnymi sosami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Można je jak najbardziej przyrządzać również na grillu!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !