Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kapusty włoskiej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 sztuka
ryż 3 szklanki
mięso mielone 0,5 kg
cebula 2 sztuki
pieczarki 30 dag
sok pomidorowy
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kapusty włoskiej

Kapustę obgotowujemy. Ryż gotujemy w bulionie.
Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, plasterki - podsmażamy. Mięsko, pieczarki i cebulę dodajemy do ugotowanego ryżu. Farsz doprawiamy i zawijamy go w liście kapusty, uprzednio obgotowanej główki.
Przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy sokiem pomidorowym i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak