Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kurczakiem, ryżem i kalafiorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 1
kalofior ugotowany na półtwardo 1
marchewka ugotowana na półtwardo 4
groszek zielony 15 dag
cytryna
szczypiorek posiekany łyżka
majonez tradycyjny
sól
piprz
olej łyżka
ryż 1 torebka (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kurczakiem, ryżem i kalafiorem

Pierś z kurczaka umyć,osuszyć, oprószyć pieprzem i solą. Ułożyć na natłuszczonej brytfannie i piec 30 min.Marchew oskrobać, umyć i pokroić na cienkie paski. Kalafior opłukać i podzielić na różyczki.Groszek przebrać i opłukać. Ryż ugotować w osolonej wodzie i odsączyć. Warzywa ugotować na półtwardo w osolonej wodzie i odsączyć na sitku. Cytrynę umyć i zetrzeć nieco skórki. Upieczone i wystudzone mięso pokroić w plasterki, wymieszać z warzywami i majonezem. Sałatkę posypać szczypiorkiem i skórką cytrynową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.10.2010 17:15
Próbowałam, ale ja wolę bez ryżu
buksiak12 22.09.2010 14:22
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak