Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka marynowane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
ser żółty 30 dag
ogórek kiszony 4 sztuki
papryka konserwowa 1/2 słoiczka
marchew 2 sztuki
olej
miód 3 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
pieprz
sól
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka marynowane

Mięsko porcjujemy, lekko rozbijamy na cieńsze płaty. W sam środek układamy po strączku papryki, kawałek ugotowanej marchewki, ogórka kiszonego i cienki plasterek sera żółtego, doprawiamy. Zawijamy i spinamy wykałaczkami lub wiążemy nitką.
Roladki możemy nadziać również innymi warzywami wg upodobań.
Z miodu, gorczycy, octu, przypraw przygotowujemy marynatę w której marynujemy roladki około 24 godzin. Smażymy, pieczemy lub grillujemy, posypując je resztką sera żółtego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiek1 23.08.2010 11:40
Brzmi rewelacyjnie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak