Sposób przygotowania

Mięso pokroić na małe kawałeczki, obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnka, dodać pokrojoną w paski paprykę cebulę i przyprawy, podlać ok 3/4 szkl wody i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem.
Kiedy mięso już będzie miękkie rozrobić w 1 szkl wody sos myśliwski i dodać do glaszu.

Kasza jęczmienna

1 szkl kaszy
2 szkl wody
2 liście pora
kawałeczek czerwonej papryki
sól

wodę zagotować z solą , wsypać kaszę i dodać pokrojonego pora oraz drobno posiekaną paprykę.
Gotować aż do momentu kiedy kasza stanie się bardzo gęsta. Wtedy wyłączyć ogień, kaszę uklepać i przykryć..Pozostawić na ok 20 min.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    fajny przepis
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    Pewnie bardzo smaczny jest taki gulasz:)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ięknie podane, z chęcią bym zjadła! głosik ode mnie :-)
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    zrobiłam się głodna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    uwielbiam takie dania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !