Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek z karkówki wieprzowej z boczkiem wędzonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

700 g karkówki wieprzowej bez kości 700 g
200 g boczku wędzonego w plastrach 200 g
2 ząbki czosnku 2 ząbek
2 łyżki musztardy 2 łyżki
oliwki zielone kilka kilka
czarne oliwki kilka kilka
olej 100 ml
Pieprz biały mielony Prymat do smaku szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku szczypta
sól do smaku szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Stek z karkówki wieprzowej z boczkiem wędzonym

Do oleju dodaj przyprawy: pieprz biały, pieprz czarny, sól, posiekany czosnek i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj. Karkówkę podziel na 4 kotlety i włóż do marynaty. Wstaw do lodówki na 2 godz. Po wyciągnięciu z marynaty na każdym kotlecie ułóż po dwa plastry boczku i przypnij małymi wykałaczkami. Tak przygotowane kotlety połóż na ruszt i grilluj przez około 20 min, co jakiś czas przewracając. Po ściągnięciu z grilla na wystające wykałaczki nabij oliwki w dwóch kolorach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak