Sposób przygotowania

Porcję rosołową oczyścić, umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka. Dodać kilka ziaren ziela angielskiego, kolorowego pieprzu, trzy laurowe liście i zalać 2,5 l zimnej wody. Postawić garnek na małym ogniu i gotować. Po kilku minutach zdjąć z wierzchu pianę. Dodać obrane warzywa: marchew, selera i pietruszkę. Umyta natkę pietruszki i selera, liście pora i lubczyku przewiązać nicią i dodać do gotującego się wywaru mięsnego. Przyprawić do smaku sola i mielonym pieprzem. Gotować, aż mięso i warzywa będą miękkie. Wywar odcedzić.

Buraki obrać, cztery z nich zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do wywaru mięsno-warzywnego. Dodać obrane i pokrojone na cząstki jabłko, rozgnieciony ząbek czosnku, fasolę pokrojoną na części oraz majeranek. Gotować około 15-20 minut i zdjąć z ognia. Wystudzić i dodać startego na tarce surowego buraka w celu uzyskania głębokiego, czerwonego koloru. Wyłowić cząstki fasoli i odstawić na około 4 godziny. Po tym czasie przecedzić. Dodać wyłowiona fasolę, podgrzać i podawać. Smacznego:)

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Zjadł takiego barszczyku...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    ciekawy przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ładnie wyglada:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra z fasola nie robilam
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    fajna potrawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !