Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pstrąga

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 50 dag
cebula 1 szt
por 1 szt
seler 30 gram
masło 2x1 łyżka
marchew 1 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
natka pietruszki 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pstrąga

Ryby sprawić i oddzielić mięso. Cebulę, zieloną część pora, seler i natkę pietruszki pokroić na małe kawałki. Głowy podsmażyć w rondlu na łyżce masła. Dodać pokrojone warzywa i 250 ml wody. Gotować 20 minut na średnim ogniu. Jasną część pora i marchew pokroić w cieńkie plasterki, zeszklić nałyzce masła. Odstawić. Wywar posolić i doprawić pieprzem i kucharkiem. Włożyć do niego filety i gotować do miękkośći. Dodać podduszone warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak