Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka świąteczne faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
woda 750 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
majonez 4 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 1/2 łyżeczki
koper 1 łyżeczka
szczypiorek 2-3 łyżki posiekanego
Sól ziołowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka świąteczne faszerowane

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem soli wówczas lepiej się obierają .Gotować około 3-4 min. Zahartować w zimnej wodzie i obrać ze skorupek.
Krok 1 - Jajka świąteczne  faszerowane foto
2
Delikatnie przeciąć jajka wzdłuż .
Krok 2 - Jajka świąteczne  faszerowane foto
3
Żółtka wyjąć i włożyć do salaterki, rozgnieść łyżką lub widelcem.
Krok 3 - Jajka świąteczne  faszerowane foto
4
Dodać umyty i osuszony szczypiorek ,koperek , majonez ,posolić przyprawić pieprzem .Wymieszać i na końcu dodać chrzan tarty ze słoika lub korzonek zetrzeć na drobnej tarce.
Krok 4 - Jajka świąteczne  faszerowane foto
5
Wymieszaną i przyprawioną masą napełniać białka jajek.
Krok 5 - Jajka świąteczne  faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 11.04.2016 19:47
pyszne mniam
kuchcik89 11.04.2016 15:30
na pewno są pyszne, a jak pięknie podane :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak