Sposób przygotowania

Ziemniaki pokoic w kostkę, cebulę tez. Rozgrzac masło, podsmażyć cebulę, dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, smażyć razem ok. 5 minut mieszajac zeby nie przywarły warzywa do dna. Dodać umyte kurki (cześć odłozyć do przybrania zupy), dodac zioła, zalać winem, odparować. Wlac bulion i gotować, aż kurki i ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Zupę zmiksować, dodać śmietanę. Zmikwoac jeszcze raz.Pozostałe kurki usmazyć na masle, doprawic solą i pieprzem. Z chleba zrobic grzankiZupe podawac na talerzu ze smażonymi kurkami. Zupa najlepsza jest nastepnego dnia.

Komentarze

  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Bardzo apetyczna ta zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo, bardzo smakowita - uwielbiam zupę z kurkami!
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Pyszności :) Szkoda że sezon na kurki dopiero przed nami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Niunia1

    wygląda przepysznie!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !