Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kremowa zupa z kurek

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 30 dag
ziemniaki 2
cebula
wino 50ml wytrawnego białego
100 ml śmietany 18% do zup
tymianek
natka pietruszki
sól
bulion warzywny 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kremowa zupa z kurek

Ziemniaki pokoic w kostkę, cebulę tez. Rozgrzac masło, podsmażyć cebulę, dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, smażyć razem ok. 5 minut mieszajac zeby nie przywarły warzywa do dna. Dodać umyte kurki (cześć odłozyć do przybrania zupy), dodac zioła, zalać winem, odparować. Wlac bulion i gotować, aż kurki i ziemniaki będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Zupę zmiksować, dodać śmietanę. Zmikwoac jeszcze raz.Pozostałe kurki usmazyć na masle, doprawic solą i pieprzem. Z chleba zrobic grzankiZupe podawac na talerzu ze smażonymi kurkami. Zupa najlepsza jest nastepnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 02.05.2012 08:53
świetnie wygląda
Niunia1 04.03.2012 15:47
wygląda przepysznie!!!
caroline1983 21.05.2011 20:43
Pyszności :) Szkoda że sezon na kurki dopiero przed nami
SmacznaPyza 19.10.2010 11:38
bardzo, bardzo smakowita - uwielbiam zupę z kurkami!
ZEWA 23.08.2010 13:30
Bardzo apetyczna ta zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak