Sposób przygotowania

Kalafiora umyć i podzielić na różyczki. Przełożyć do garnka i blanszować we wrzątku z dodatkiem soli przez 4 minuty. Przecedzić, przelać zimną wodą i osuszyć.

Przygotować ciasto: mleko zmiksować z mąką, mięsem mielonym i żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. W tak przygotowanym cieście maczać różyczki kalafiora i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego:)

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    cichor

    ciekawy przepis, niezbyt trudny i na pewne smaczne jedzonko :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    interesujący przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    bardzo ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    bardzo ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !