Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno-serowy kalafior

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1
żółtego sera 10 dag
mięsa mielonego 15 dag
mąki 3 łyżki
mleko 300 ml
olej sezamowy do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno-serowy kalafior

Kalafiora umyć i podzielić na różyczki. Przełożyć do garnka i blanszować we wrzątku z dodatkiem soli przez 4 minuty. Przecedzić, przelać zimną wodą i osuszyć.

Przygotować ciasto: mleko zmiksować z mąką, mięsem mielonym i żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. W tak przygotowanym cieście maczać różyczki kalafiora i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 07.07.2012 10:14
bardzo ciekawa propozycja
aniapetr 07.07.2012 10:14
bardzo ciekawa propozycja
Małgorzata106 25.12.2011 13:16
super
Ela15 10.09.2011 13:13
super
PaniMISIOWA 06.02.2011 10:15
interesujący przepis
buksiak12 16.09.2010 14:28
wygląda super
cichor 23.08.2010 08:44
ciekawy przepis, niezbyt trudny i na pewne smaczne jedzonko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak