Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsno-warzywne placuszki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
kapusta 1/2 główki
jajko 2 sztuki
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia
włoszczyzna 1 (krojona w paski)
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsno-warzywne placuszki

Mięso mielone podsmażamy na oleju, dodajemy kapustę, włoszczyznę, dusimy kilka minut. Kiedy będzie na wpół miękkie studzimy i dodajemy jajka, mąkę, doprawimy do smaku. Formujemy niewielkie placuszki, panierujemy w bułce tartej z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Podajemy z dowolnym sosem - najlepszy pieczarkowy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cichor 26.08.2010 08:16
takich kotlecików jeszcze nie jadłam :)
Agnieszka_B 22.08.2010 22:43
Pysznie wyglądają. Muszę spróbować takie przyrządzić:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak