Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka kruche tzw. babcine

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dkg
masło 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka kruche tzw. babcine

Mąkę, masło i cukier ze szczyptą soli wsypać do miski, dodać łyżkę kwaśnej śmietany, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na deseczkę i wałkować cieniutko. Posmarować całe ciasto białkiem i posypać grubym cukrem, zmieszanym z tłuczonymi migdałami. Z ciasta wykrawać za pomocą szklanki ciastka i układać je na posypane mąką blaszki. Piec na ciemnozłoty kolor. (zdjęcie jest tylko ilustracją)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 23.02.2015 07:40
bardzo fajny przepis
Barbara55 29.11.2011 15:34
bardzo smaczne
Anna141
Anna141 16.07.2011 11:35
smaczne :)
rakow2
rakow2 05.04.2011 15:25
jak babcine to muszą być dobre
Krzysztof42 09.09.2010 15:24
byle słodko było

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak