Sposób przygotowania

Mąkę, masło i cukier ze szczyptą soli wsypać do miski, dodać łyżkę kwaśnej śmietany, zagnieść szybko ciasto. Wyłożyć na deseczkę i wałkować cieniutko. Posmarować całe ciasto białkiem i posypać grubym cukrem, zmieszanym z tłuczonymi migdałami. Z ciasta wykrawać za pomocą szklanki ciastka i układać je na posypane mąką blaszki. Piec na ciemnozłoty kolor. (zdjęcie jest tylko ilustracją)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    byle słodko było
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    jak babcine to muszą być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    bardzo fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !