Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piracki kurczak z grilla

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi kurczaka 60 dag
miodu 2 łyżki
oliwy z oliwek 50 ml
Grill przyprawa pikantna Prymat 2 łyżki
curry 1/2 łyżeczki
z połowy cytryny sok
rum 80 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Piracki kurczak z grilla

Mięso oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Każdy plaster natrzeć solą wymieszana z czarnym pieprzem. Przełożyć do szklanego naczynia. Sok z cytryny wymieszać z rumem, miodem, przyprawą Grill Pikantny, oliwą z oliwek i curry. Składniki połączyć i przygotowana marynatą zalać plastry kurczaka. Przykryć folią do żywności i odstawić na 12 godzin w chłodne miejsce.

Wyjęte z marynaty, lekko osaczone plastry kurczaka ułożyć na wysmarowanym olejem ruszcie. Grillować około 20 minut, często obracając. Mięso musi być rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.10.2011 10:25
super
Misiek1 06.06.2011 18:50
super przepis
Jastinka 26.05.2011 08:11
świetne
Gosia40 09.05.2011 19:09
apetyczny
cukiereczek 07.05.2011 09:12
rewelacja
Karolina92 12.12.2010 12:08
nazwa i przepis - super!
banditka 07.09.2010 12:29
naprawde ciekawy przepis
pawel6 23.08.2010 14:39
Wygląda bardzo kusząco...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak