Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy jogurtowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogort naturalny 250 ml
jajko 2 sztuki
mąka krupczatka 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 torebka
skórka otarta z cytryny
sól 3 szczypty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy jogurtowe

Mąkę , jogurt, żółtka,proszek , sól , cukier waniliowy miksujemy razem. Ubijamy pianę z białek. Do masy dodajemy skórkę z cytryny , pianę i delikatnie mieszamy.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.06.2013 10:28
uwielbiam racuszki,muszę spróbować z jogurtem wg Twojego przepisu
madzialena19 22.04.2012 17:12
smaczne placuszki
Krystyna33 07.12.2010 15:46
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak