Sposób przygotowania

Szynkę natrzeć solą i zalać marynatą z wina i przypraw. Odstawić na noc. Wyjąć z marynaty, przekroić na połowę i ułożyć obraną marchewkę i pokrojoną cebulę. Zwinąć i obwiązać nitką. Usmaż szynkę w rondlu podlewając ją winem. Jak wystygnie obłóż ciastem francuskim, polej rozbełtanym jajkiem i upiecz ok. godziny w piekarniku.

Spróbuj również

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pracochłonny, ale bardzo dobry!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    to musi być doskonałe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    musi być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    Super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszności
  • 3
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszniutka!!!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !