Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śniadanko wielkanocne wege

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kabanos pikantny z łososia dowolna ilość
jajko 1 duże
pomidor średni dojrzały
kiełki rzeżuchy do smaku
kiełki rzodkiewki do smaku
ketchup łagodny do smaku
krem chrzanowy do smaku
musztarda angielska do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śniadanko wielkanocne wege

Jajko ugotować na twardo w osolonej wodzie - odcedzić z wrzątku i zalać zimną wodą na 1-2 minuty.
W międzyczasie usmażyć lub zagrzać w mikrofalówce kabanosa łososiowego - połamać na kawałki i ułożyć na talerzu razem z połówkami jajka na twardo.
Pomidora umyć, osuszyć i pokroić na cząstki, po czym ułożyć dekoracyjnie na talerzu.
Pomidora i jajko lekko osolić i posypać pieprzem.
Wszystko udekorować kiełkami rzodkiewki i rzeżuchy oraz musztardą, ketchupem i kremem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 01.04.2016 09:59
smakowite sniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak