Sposób przygotowania

Mięso rozkroić na płat i natrzeć majerankiem i posypać solą.Zrobić ciasto drożdżowe z maki, drożdży i 1/3 szkl. wody.Na maśle usmażyć pieczarki z cebulą, dodac boczek i wysmażyć.Tym farszem posmarować schab, zrolować i obwiązać sznurkiem. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. godziny. Drożdżowe ciasto wyrobić i rozwałkować na prostokąt. Ciastem owinąć schłodzony, upieczony schab i polać rozbełtanym jajkiem. Upiec w piekarniku.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Beata73

    dużo pracy ale na pewno efekt niepowtarzalny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ale super !
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !