Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schabowy zawijaniec

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Majeranek suszony Prymat 2 łyzki
mąka 30 dkg
pieczarki 30 dkg
cebula biała 1 szt.
masło 3 łyzki
bulion 200 ml.
jajko 1 szt.
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
drożdże 2 dkg
boczek wędzony 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: schabowy zawijaniec

Mięso rozkroić na płat i natrzeć majerankiem i posypać solą.Zrobić ciasto drożdżowe z maki, drożdży i 1/3 szkl. wody.Na maśle usmażyć pieczarki z cebulą, dodac boczek i wysmażyć.Tym farszem posmarować schab, zrolować i obwiązać sznurkiem. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. godziny. Drożdżowe ciasto wyrobić i rozwałkować na prostokąt. Ciastem owinąć schłodzony, upieczony schab i polać rozbełtanym jajkiem. Upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.06.2012 12:53
musi być smaczny
eli_555 09.10.2010 23:12
fajny przepis
Grażyna13 26.09.2010 10:03
Ale super !
Beata73 22.08.2010 21:49
dużo pracy ale na pewno efekt niepowtarzalny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak