Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z chrzanem z warzywami w galarecie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion

udko z kurczaka 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
woda zimna 1,5 litra
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
sól i pieprz do smaku

Nadzienie do szynki

krem chrzanowy Smak 1 słoiczek
chrzan tarty 1 słoiczek
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 płaskie łyżeczki

Pozostałe składniki

szynka konserwowa 10 plasterków
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
groszek 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z chrzanem z warzywami w galarecie

1. Udko i skrzydełka przepłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać marchewkę przekrojoną na połowę i pietruszkę korzeń, zagotować. Dodać liść laurowy, ziela angielskie i gotować do miękkości ok 1,5h.

2. Krem chrzanowy wymieszać z chrzanem tartym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, dodać do chrzanu połączonego z kremem chrzanowym, wymieszać. Każdy plasterek szynki konserwowej posmarować nadzieniem, zwinąć w rulonik.

3. Ruloniki z szynki układać w naczyniu, posypać z wierzchu marchewką z bulionu pokrojoną w drobną kostkę oraz odcedzonym groszkiem konserwowym.

4.Gorącym wywarem z żelatyną zalać zwiniętą, nadzianą szynkę. Zimne włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.05.2016 13:32
ładnie wyglada
Skotka 28.03.2016 16:51
Prezentuje się smakowicie:)
KORAL 28.03.2016 16:03
Ładnie wyszlo
Lis 28.03.2016 14:25
Pysznie się zapowiada:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak