Sposób przygotowania

Z mąki,jaja ,łyżki oleju i szklanki wody zagnieść ciasto.Dobrze wyrobić, rozwałkować na cienki plaster.Z ciasta wykroić kwadraty o boku około 8 cm.Truskawki umyć ,usunąć szypułki ,przesypać cukrem.Na kwadraty ciasta kłaść truskawki ,skleić.Gotowe pierożki smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na rumiano.Podawać posypane cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne pierożki,mojej córce na pewno będą smakowały
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !