Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarek 20-25 sztuk
jajek 8 sztuk
ogórków konserwowych 6 sztuk
por część biała 1 szt
groszku konserwowego 1 puszka
majonezu 3-4 łyżki
musztardy 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa

Pieczarki umyć i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić. Jajka ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć i pokroić w półplasterki. Ogórki pokroić w kotkę. Groszek osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć, doprawić solą, pieprzem, musztardą. Dodać majonez. Wszystko wymieszać. Przełożyć do salaterki i schłodzić w lodówce. Z pieczarek po wystudzeniu wyciskam palcami sok, aby sałatka się nie rozrzedzała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 02.02.2013 15:36
pyszna;]
Jaheira11 02.05.2011 23:33
bardzo taką lubię
iwona332 27.09.2010 00:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak