Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna (łyżki) 20 dkg
mąka ziemniaczna 5 dkg
masło 10 dkg
cukier 15 dkg
jaja 4
proszek do pieczenia łyżka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Masło utrzeć na pulchną masę, dodawać kolejno żółtka, cukier i pozostałe produkty. Na koniec dodać ubitą pianę z białek. Piec ok. 30-40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 28.11.2011 16:18
bardzo lubię
rakow2
rakow2 05.04.2011 15:25
fajna babka
iwona332 28.09.2010 11:39
super
Krzysztof42 08.09.2010 16:13
lubię babki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak