Sposób przygotowania

Z mleka, cukru i drożdży zrobić rozczyn. Dodać do mąki wbić jajko, dodać roztopione masło i resztę cukru. Zagnieść ciasto, rozwałkować, pociąć na trójkąty. Na szerszej stronie ułożyć nadzienie, zwinąć i uformować rogaliki. Rogalę ułożyć na wysmarowanej blasze i odstawić na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec 20 min w 180 st. Po upieczeniu zimne popudrować.

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    zjadlabym takiego rogaliczka pysznego:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    muszą świetnie smakować!
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pyszne są rogaliczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wyglądają bardzo smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię takie słodkości:)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne i do kawki i do herbatki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !