Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z kremem chrzanowym w galarecie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bulion

udko z kurczaka 1 szt
woda zimna 1,5 litra
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1/4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
sól i pieprz do smaku

Pozostałe składniki

szynka konserwowa 7 plasterków
krem chrzanowy Smak 160 gram
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
groszek konserwowy 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z kremem chrzanowym w galarecie

Kroki postępowania

1
Udko i skrzydełka przepłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać marchewkę przekrojoną na połowę i pietruszkę korzeń, zagotować. Dodać liść laurowy, ziela angielskie i gotować do miękkości ok 1,5h. Bulion przecedzić.
Krok 1 - Szynka z kremem chrzanowym w galarecie foto
2
Każdy plasterek szynki konserwowej posmarować kremem chrzanowym, zwinąć w rulonik.
Krok 2 - Szynka z kremem chrzanowym w galarecie foto
3
Ruloniki z szynki układać w naczyniu, ułożyć również marchewkę z bulionu pokrojoną w plasterki oraz groszek konserwowy.
Krok 3 - Szynka z kremem chrzanowym w galarecie foto
4
Z gorącego wywaru odlać 500ml, dodać stopniowo żelatynę, cały czas mieszając.
Krok 4 - Szynka z kremem chrzanowym w galarecie foto
5
Gorącym wywarem z żelatyną zalać szynkę konserwową nadzianą kremem chrzanowym.
Krok 5 - Szynka z kremem chrzanowym w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agi0911 22.03.2016 18:49
super pomysł, wygląda imponująco!
IKrakowianka 21.03.2016 21:04
świetny pomysł
Marta1986 21.03.2016 18:52
super przepis
Aleksandra/Olcia 21.03.2016 18:12
super przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak