Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie musztardowo-ketchupowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda rosyjska Prymat
ketchup pikantny
ząbek czosnku 2
przyprawa grill meksykański
olej roślinny
karkówka bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie musztardowo-ketchupowym

Karkówkę pokroić w plastry ok. 1cm. Wymieszać musztardę rosyjską z ketchupem w ilości zależnej od upodobań. Sosem wysmarować mięso ze wszystkich stron i tak zamarynowane wstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień wysmarować naczynie żaroodporne ketchupem z niewielką ilością musztardy. Na spodzie ułożyć 1 cebulę pokrojoną w plastry i posiekany 1 ząbek czosnku. Na tym ułożyć plastry mięsa zamarynowane i lekko posypane przyprawą do grilla. Na wierzch położyć jeszcze jedną warstwę sosu ketchupowego. Posypać plastrami drugiej cebuli z posiekanym 2 ząbkiem czosnku. Całość pokropić delikatnie olejem, przykryć i zapiekać ok 1 godz w 180 st. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 11.01.2013 22:03
super na obiad
adam1f 17.05.2012 06:28
dobra
jerry1 26.01.2012 13:08
ciekawy przepis
angelika14 27.06.2011 09:10
na samą myśl robię się głodna...pychota :)
Kate131 24.11.2010 07:10
fajny przepis
mamusia1 30.08.2010 20:29
godne uwagi!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak