Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać umyć i zetrzeć na drobnej tarce. Jeśli jest dużo wody odlewamy troszkę. Teraz czas dodać wszystkie składniki. Czosnek oczywiście rozgniecony a cebulka posiekana w drobną kosteczkę.
Rozgrzewamy na patelni olej i czas smażyć z dwóch stron. Aby nie były zbyt tłuste możemy położyć je na papierowy ręcznik a później na talerz lub do garnka.

Ja najbardziej lubię je ze śmietaną jeść ale można również z białym serem, keczupem, marmolada :) jak kto lubI! :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też takie robię :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    dobre na piątkowy obaidek
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Zjadłoby się takie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię chrupiące placki ziemniaczane
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super, zjadłabym :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    moje ulubione placuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !