Sposób przygotowania

Odlać pół szklanki mleka a resztę zagotować z cukrem waniliowym. Utrzeć żółtka z cukrem dodać mąkę ziemniaczaną i pół szkl mleka (to które zostało odlane). Wszystko wlać na gotujące się mleko i ugotować budyń. Margarynę utrzeć i dodawać zimny budyń cały czas ucierając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyszny nie tylko do placka ala sam też dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Fantastyczny i taki uniwersalny..:):)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !