Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z bitą śmietaną i galaretką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka 5 łyżek
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
kremówka 0,5 l
cukier puder 3 łyżki
śmietan fix 2 szt
galaretka truskawkowa 2 szt
winogrona

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z bitą śmietaną i galaretką

Biszkopt:
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Bita śmietana:zimną kremówkę przelać do wysokiego garnka i ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilkę ubić.Wyłożyć na zimny biszkopt.

Góra:ugotować galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce.Na śmietanie poukładać owoce i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.09.2013 20:25
pyszności,
Dorian 04.02.2013 08:09
pieknie wyglada
fijolek91 08.06.2012 20:17
pychotka:)
Kekerboom 11.05.2012 09:46
pycha
Ewa/kalapurtka 04.05.2012 22:59
pycha
jeta72 29.01.2012 15:03
pycha
Ela15 27.07.2011 12:11
super
traktorek 19.05.2011 12:07
pyszne
hastalavista 23.04.2011 01:25
bardzo fajne :)
Edyta38 01.03.2011 19:35
pychota
madi356 14.12.2010 19:14
super ciacho:)
matii6 21.10.2010 11:21
ładnie wygląda,lubie ciasta z galaretką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak