Sposób przygotowania

Biszkopt:
Ubić białka dodać cukier i żółtka. Ubijać tak długo aż nie będzie ciasto spadać z łyżek z miksera. Mąkę wymieszać z proszkiem powoli dodawać do jajek i mieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Pieczemy około 20 min w 170 st.

Bita śmietana:zimną kremówkę przelać do wysokiego garnka i ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fixy i chwilkę ubić.Wyłożyć na zimny biszkopt.

Góra:ugotować galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawić w zimne miejsce.Na śmietanie poukładać owoce i zalać tężejącą galaretką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ładnie wygląda,lubie ciasta z galaretką
  • 1
    original
    Opublikowano

    madi356

    super ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pychota
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo fajne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pieknie wyglada
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszności,

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !