Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kołyska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
margaryna 1,5 kostki
cukier puder 2 szklanki
mąka krupczatka 2 szklanki
Biszkopty 2 paczki
bakalie
kakao 2 łyzki
proszek do pieczenia
orzechy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kołyska

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać zóltka mąke proszek i piane z białek. Ciasto podzielić na 3 czesci 1- kakao 2 - mak lub orzechy 3- biała . Na spód blaszki wylac ciasto kakowe wyłozyć biszpoty a miedzy nimi wiśnie zalać ciastem makowym lub orzechowym, znowu wylozyc biszkopty wisnie i bakalie. zalać ciastem białym i upiec...


smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak