Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
masło 15 dkg
cukier puder 10 dkg
jaja 4
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, białka ubić, dodać mąkę, biała i proszek, wszystko połączyć i włożyć 1/3 częsci ciasta do formy, a do 1/3 dodać kakao i na przemian kłaść łyżką ciemne i jasne ciasto. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2010 22:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak