Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z nektaryną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 szt
drożdże świeże 2,5 dkg
maślanka 0,5 szkl
mąka 20 dkg
mleko 0,5 szkl
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
nektaryny 2-3 szt
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z nektaryną

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą,zaczyn i dokładnie wymieszać .Na końcu dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.Na patelnię na gorący olej nalać ciasto i położyć po 2 lub 3 plasterki nektaryny i smażyć na złoto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 20.01.2013 18:50
pomyslowo
Aneta41 20.11.2012 19:05
bardzo ciekawe
Aneta41 20.11.2012 19:05
bardzo ciekawe
bami 11.05.2012 23:22
Z chęcią zjadłabym takie racuchy :)
andzia123 16.04.2012 08:18
fajne
Krystyna32 01.04.2012 08:00
super
Emilia21 28.11.2011 08:51
super
Emilia21 28.11.2011 08:51
super
berys18 18.05.2011 14:54
ślicznie wyglądaja, bardzo apetycznie
Allice 02.04.2011 11:49
pycha!
Emilia22 28.02.2011 14:19
pyszności
ben-ka 04.02.2011 09:51
Świetny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak