Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolay z żółtym serem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
ser żółty 5 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek ząbki 1 szt
jajko 1 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyzek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Devolay z żółtym serem

Filety z kurczaka rozbić na cienkie płaty. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Ser żółty pokroić w słupki i ułożyć na mięsie. Mięso zwinąć w rulon (można spiąć wykałaczką), panierować z mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 05.06.2012 23:28
uwielbiam je :)
Iwona51
Iwona51 07.02.2012 13:27
pycha
manaika 29.11.2011 19:16
ja bym jeszcze coś do środka dodała;)
MAR3STA 30.03.2011 23:37
ekstra wwygląda;)
Monika193
Monika193 23.08.2010 08:04
pyszny
Margo1 22.08.2010 17:21
Bardzo bobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak