Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem szparagowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 60 dag
włoszczyzna 25 dag
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka 3 dag
sólo cukier

Przepis i sposób przygotowania na: krem szparagowy

szparagi opłukać oczyścić z włókien odciąć główki i ugotować je w małej ilości osolonej wody umytą włoszczyznę zalać wrzącą wodą i ugotować ją ze szparagami włoszczyznę odcedzamy zostawiamy wywar do którego dokładamy szparagi razem miksujemy wszystkie składniki wolno gotujemy zaciągamy zawiesiną z mąki na samym końcu do zupy wlewamy śmietanę utartą z żółtkami i mieszamy aby krem się nie przypalił do ugotowanego kremu wkładamy przed podaniem główki szparagów

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak