Sposób przygotowania

Ciasto
Białka ubić na sztywno z cukrem, dodając nie przerywając ucierania żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.
Blachę niedużą, wysmarować tłuszczem, nałożyć papier pergaminowy, też natrzeć go tłuszczem, wylać ciasto na blachę i piec
w dobrze nagrzanym piekarniku, około 10 minut.
Po upieczeniu rolady, zdjąć papier z ciasta, a roladę zwinąć, zwiniętą roladę owiną w ściereczkę.
Galaretki rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody, odstawić do stężenia.
Schłodzoną śmietanę ubić ze śmietan fix.
Na roladę nakładać śmietanę, a na śmietanę galaretkę.
Zwinąć roladę, odstawić do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tetiana

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    M-A-D-Z-I-A

    mmmm wygląda smakowicie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !