Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Jabłka obrać, pokroić na cząstki, wrzucić do rondla, podlać 2-3 łyzkami wody i gotować na wolnym ogniu do momentu rozgotowania. Dodać cukier i cynamon, wymieszać.
1 torebkę ryżu wsypać do żaroodpornego naczynia, wyłożyć usmażone jabłka (zostawić 2 łyżki o dekoracji), wyłożyć drugą torebkę ryżu i udekorować pozostałymi jabłkami. Polać roztopionym masłem, włożyć do nagrzanego piekarnika na około 20 minut.
Podawać z bitą śmietaną, innymi owocami.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo ładnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna
  • 3
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    wygląda genialnie, ale smakować musi jeszcze lepiej ;)) super przepis;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    dobrze zrobić od czasu do czasu zwłaszcza jak się ma zbędne jabłka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !