Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zawijańce drobiowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
żółty ser 20 dag
pieczarki 20 dag
jajko 1 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zawijańce drobiowe

Pieczarki kroimy w kosteczkę i dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Filety rozbijamy i solimy i pieprzymy do smaku. Nakładamy na nie starty ser i pieczarki, następnie składamy je na pół. Kotlety zanurzamy w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 20.02.2012 16:01
ekstra
ankaryba 28.09.2011 23:52
pycha
pigila
pigila 20.08.2011 10:36
super
ajres 13.05.2011 23:21
dobre
pigila
pigila 16.04.2011 09:37
super
KasiaK90 13.04.2011 17:25
super
malaczarna23 12.04.2011 08:40
świetne
malaczarna23 12.04.2011 08:40
świetne
Juleczka20 12.04.2011 06:54
super
kanu83 11.03.2011 12:54
Pyszności
pigila
pigila 27.02.2011 10:11
smaczne
MAR3STA 22.11.2010 18:57
o to jest to co lubię!
Beata73 01.09.2010 09:20
bardzo ciekawy przepis! muszę go wypróbować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak